пʼятниця, 17 травня 2024 р.

Вітаємо юних дослідниць!

     16 травня 2024 року в нашій гімназії відбулася Перша учнівська дослідницька конференція “Кмітливі та допитливі” . Свої роботи до захисту представили 23 учнів 5 – 9 класів. Захист робіт проходив за двома секціями: “Суспільні та гуманітарні науки” і “Природничі науки та мистецтво”.

    З географії свою роботу на тему "ІНТЕРНЕТ НА КОРИСТЬ: ГЕОГРАФІЧНІ ІНТЕРНЕТ- РЕСУРСИ ДЛЯ САМОРОЗВИТКУ УЧНЯ" представили юні дослідниці-шестикласниці Герц Єва (6-А клас) та Жук Маргарита (6-В клас).



Дівчата створили та протестували добірку інтернет-ресурсів для самостійного вивчення та вдосконалення знань з географії. У їх дослідженні: короткий опис україномовних ютуб-каналів на географічну тематику, вебсервісів Google map та Google earth, випробувана у навчанні платформа Seterra Online, географічні симулятори, просвітницькі проєкти з географії України, інтерактивні сервіси. Також дівчата рекомендували бібліотеку відкритого доступу - репозиторій DspaCe, де працюючи, не порушите академічну доброчесність, оскільки бібліотека відповідає Будапештській Ініціативі Відкритого Доступу.

Дослідницька робота, презентація своїх напрацювань на конференції для Єви та Маргарити були вперше, але відразу вдалими. Щиро вітаємо їх з отриманням диплому ІІ ступеня!