середу, 1 листопада 2017 р.

Демонстраційна модель велопідзарядки для мобільних телефонів готова!

Команда школи інтенсивно працює над проектом по енергозбереженню і в післяурочний час, і на канікулах. І сьогодні ми вже маємо реальний результат! Велопідзарядку протестовано - вона дає енергію! Дармову енергію!


Отож для тих , хто ще не в курсі чим ми займаємось і про що мріємо описуємо  продукт проекту:     Шкільний майданчик  на якому встановлені 5 велопідзарядок «Energy-дар». За  допомогою цих конструкцій  учні та працівники закладу зможуть заряджати мобільні телефони, смартфони, планшети.  Принцип роботи даного пристрою полягає у тому, що крутячи педалі стаціонарно встановленого велосипеда, енергія накопичується в акумуляторі від якого згодом можна заряджати гаджети. В оформленні майданчика будуть використані й  інші речі виготовлені учнями з вторинної сировини: смітники, годівниці, елементи декору.
Передбачуваний результат:·  економія електроенергії (до 5 Ватт на кожній зарядці);·  зменшення видатків бюджетних коштів на оплату енергоносіїв;·трансформація енергії гіперактивних учнів у корисну справу;·підвищення рухової активності і, як наслідок - покращення здоров’я
школярів, адже велосипед - ефективний тренаже, який сприятливо діє на весь організм.
·привернення уваги молоді до проблем енерго- та ресурсозбереження; усвідомлення, що виробництво електроенергії – процес ресурсозатратний, відповідно її слід використовувати ощадливо;·зміна ставлення громади до необхідності впровадження енергозберігаючих технологій;
·розташування таких цікавих конструкцій на шкільному подвір’ї  зумовить триваліше перебування дітей на свіжому повітрі, що є корисним у всіх відношеннях.

Немає коментарів:

Дописати коментар