неділю, 9 листопада 2014 р.

Тиждень фінансової грамотності


Вже вдруге наша школа долучилася до відзначення Всесвітнього дня заощаджень в Україні та проведення тижня фінансової грамотності, який проходив у закладі з 31 жовтня по 7 листопада.

В рамках цього тижня в закладі було проведено ряд цікавих заходів.
Так,  напередодні Всесвітнього дня Економії, з учнями 10-А класу була проведена відкрита година спілкування «Економно жити – себе й країну збагатити». Цікаву й корисну інформацію почерпнули для себе не лише десятикласники, але й гості заходу.


 Учні 10-Б не залишилися байдужими після перегляду відеоуроку «Основи фінансової безпеки. Закони грошей», практично  кожен задумався про виховання  в собі такої корисної звички,  як звичка до  заощаджень. Окрім того, учні цього класу, про ощадливість розмірковували цього тижня в глобальному плані – брали участь у конкурсі проектів «Екодім». Головними критеріями оцінки проектів були три «Е»: екологічність,економність, енергоощадливість. Переможцем стала робота Козмінки Тараса.

Не залишилися осторонь і наші випускники. Одинадцятикласники взяли участь у І етапі загальнонаціонального освітнього конкурсу «Samsung назустріч знанням». Вони підготували та написали конкурсне есе «Школа майбутнього». Якщо б їм вдалося виграти головний приз конкурсу – смарт-клас, то вивчення багатьох предметів, зокрема  спецкурсу «Фінансова грамотність», було б значно цікавішим і результативнішим.
   
Слід зазначити, що при проведенні заходів у рамках тижня компетентні поради надавала нам Гаврилюк Галина Олександрівна,  представник  управління Національного банку в Чернівецькій області.

Завершився Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності. Та маємо надію, що крапку на ідеї заощадження коштів та планування витрат ми не ставитимемо. До речі, нагадаємо, що у 1989 році Міжнародний день економії офіційно закріплений директивою ООН. Він щороку відзначається у світі 31 жовтня. 

Немає коментарів:

Дописати коментар