пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Тиждень фінансової грамотності


В перші дні листопада, вже за традицією, наша школа долучилася до відзначення Всесвітнього дня заощаджень в Україні та проведення тижня фінансової грамотності.









Основна мета, яку ми ставили при проведенні усіх заходів, що проходили в рамках тижня – це  роз’яснення щодо ведення сімейного бюджету, основних принципів фінансового обліку, виховання звички до заощаджень та  інвестицій, надання правдивої інформації про основні фінансові продукти, за допомогою яких можна реалізувати свої плани.
В рамках цього тижня в закладі було проведено ряд цікавих заходів, а саме: 
·        Відкритий урок з курсу «Фінансова грамотність» в 10  класі: «Власна фінансова безпека та кібер-безпека»  
·        засідання шкільного клубу підприємництва «ПіК», присвячене Всесвітньому дню Економії.
·        вікторина з фінансової обізнаності старшокласників
 (11-б клас)  
·        Перегляд відеоуроку : «Основи фінансової безпеки. Закони грошей.» (8-А клас, 7-Б клас) 
Особливістю цьогорічного тижня стало те, що ми намагалися підвищити фінансову обізнаність не лише учнів , але й педагогічних працівників. Так,  на засіданні педагогічної ради виступила вчитель Олянич О.М. з інформацією про стан викладання курсу «Фінансова грамотність»,  проходження предметного тижня та присутнім запропонувала  переглянути відеоурок з питань управління власними фінансами.
  
 Слід зазначити, що учні активно долучаються до заходів, адже кожен розуміє користь виховання  в собі таких  звичок,  як звичка до  заощаджень, планування фінансових подій, вміння наполегливо йти до мети. Однак, важливо  пам’ятати, що гроші – це не мета -  це інструмент для досягнення мети.
  
  При проведенні заходів у рамках тижня  консультації та поради надавалися  нам  представниками  управління Національного банку в Чернівецькій області.




Немає коментарів:

Дописати коментар