середу, 12 січня 2022 р.

Проектна діяльність в дії


    Перший навчальний тиждянь другого семестру для п'ятикласників розпочався з активного занурення в освітній процес.  Цікавинкою перших   днів став захист проектів з природознавства.  Тривалий час використовуючи у своїй педагогічній практиці проектну діяльність, вчитель Світлана Андрійчук переконалася, що учні краще почали аналізувати, зіставляти, виділяти головне, вміло застосовувати набуті навички на практиці. У дітей підвищується інтерес  до процесу пізнання, прагнення до саморозвитку й самоосвіти . Тому вчитель і спонукає учнів до дослідницької діяльності. Цього разу- п'ятикласників до роботи над проектом "Наш дім-Сонячна система", який передбачав глибше опанування учнями знань з теми «Сонячна система». В процесі роботи над проектом учні отримали грунтовні знання про планети земної групи, планети-гіганти, малі тіла Сонячної системи, прослідковували етапи розвитку та еволюції Сонячної системи та Галактики, визначали місце Сонячної системи у Всесвіті. 
    Роботи учнів вражають своїм творчим підходом, новизною, неформальним характером. Зрозуміло, що створення проектів відбувалоя у творчій співпраці з батьками. І в цьому немає нічого поганого, адже на батьках лежить певна частина відповідальності щодо того, якою людиною стане дитина в професійному, творчому, життєвому планах.
    Проектна наука – це захопливий спосіб вивчати навколишній світ.  Радіємо успіхам вчителя та його вихованців в реалізації чудових проектів.

Немає коментарів:

Дописати коментар